a balkan's english version is available here Добре дошли в нашия уебсайт!
намерете ни в Facebook
каяк в Душанци през зимата

Зимен излет с каяк в язовир Душанци

зимен каякинг в Душанци

Душанци е малко, но красиво язовирче, сгушено между средногорските ридове и Балкана. Местоположението му осигурява великопени гледки към склоновете околните планини и относителен завет, което са две добри причини да го посетите с каяк.

Намира се на стотина км от София и почти толкова от Пловдив, в близост до град Пирдоп. Достъпът е лесен, по красиви пътища и може да бъде съчетан с други забележителности в района.

Зимната версия на излет с каяк в язовира е много различно преживяване, от всичко което сте правили. Тя ще ви даде приятни емоции и насладата от красивите гледки на зимната планина.
Разбира се, гребането там е възможно само, когато язовирът не е замръзнал. А това се случва всяка зима. Най-красиво е, когато повърхостта му е частично замръзнала, а наоколо е покрито със сняг. Ето тези условия не бива да се пропускат.

Гребането е кратко, не повече от час - до час и половина и зависи от атмосферните условия. В слънчев зимен ден е много приятно, но дори и по време на снеговалеж си заслужава емоцията.
В каяка е сухо, а като затворим шпицките вътрешният обем се затопля. За ръцете осигуряваме специални лапи, които ги пазаят от вятър и студ.

Цената е 45 лв / човек. Изисква се да има поне 4 участнци.
За начинаещи е осигурено кратко обучение.

Предлагаме ви и пакетна цена от 95 лв, включваща: излета с каяци, една нощувка с вечеря и закуска в Копривщица. Настаняването е в нашата къща за гости "Къща без име".

Детайли:

  • продължителност - до 1 час и 30 мин
  • ниво на трудност подходящ за начинаещи
  • възможен сезон - когато не е замръзнал.

От какво се нуждаете:

  • топли дрехи, подходящи за сезона.
    Добре е да носите яке, което предпазва от вятър и водни пръски, и топли обувки, и чорапи
  • препоръчваме още: слънцезащитен лосион, слънчеви очила, фотоапарат

За да заявите участие, моля позвънете ни на телефонен номер 0887771300 - Ясен

     
нагоре
© 2010 IztreshTeam