a balkan's english version is available here Добре дошли в нашия уебсайт!
намерете ни в Facebook
каяк в Егейско море, Гърция
Каяк пътешествие около полуостров Бростомница, Халкидики /11 - 13 Май 2018

каяк на Тасос

Дивите брегове на Халкидики. Не вярвате ли?
Големият Халкидически полуостров не е само Касандра, Ситония и Атон. Малкият полуостров между Олимпиада и Стратони е част от Халкидики, но е доста ралична. Тук морето е същото - бистро и красиво, но по бреговете му няма хотели и курорти. Точно това го прави така привлекателно за пътешествие с каяк, в експедиционен стил. С други думи - екипировката и багажът в лодките, без съпорт от брега, а спането е по дивите плажове там. 
Това пътуване е насочено към всеки, които обича дивата природа и морето. Няма значение дали имате опит с каяк. Нашите лодки са стабилни и комфортни и събират достатъчно багаж, а в началото провеждаме кратко обучение. 
Тръгваме в петък сутрин. След обед сме на брега. Хапваме нещо и влизме в морето, на вечерна обиколка край скалистите брегове и скрити плажчета. Исползваме момента за да ви дадем някои практически познания за морския каякинг.
Вечерта спим на брега - в палатъчен бивак.
В събота товарим багажа и потегляме на същинскато пътешествие. Със спокойно темпо и кратки почивки ще изгребем дестина километра - до носа на полуострова.

- разстояние 30 км
- ниво на трудност - средно, зависи от състоянието на морето
- две нощувки на диви плажове
- възможен сезон - април - ноември

"По пътя" ще преминем под отвесни скалисти брегове, покрай скални пещери,, каменни и пясъчни плажчета. На подобен плаж е и втората нощувка.
В неделя сутрин - с ранобудните - правим обиколка на малкото островче срещу носа. Там има страхотни скални образувания, изветрели от морските ветрове и блъскани с хилядолетия от вълните.Тези от вас, които предпочитатда си поспят до късно, или просто да се препичат на плажа, могат да останат там.
Като се върнем, събираме бивака и продължаваме обиколката на Бростомница.
Следобяд сме в крайната точка, където ни очаква нашият бус, за да ни прибере обратно в България. 

Таксата за участие е 210 лв. 
Осигуряваме екипировка, водач и място в буса. Каяците ни са морски - сит ин, оборудвани с шприцки, гребла и жилетки, както и непромокаеми торби. За тези, които не разполагат с палатка, ще подсигурим. 

Какво ви е необходимо:
- лична къмпинг екипировка: спален чувал, фенерче или челно осветление
- вода и храна по време на пътешествието
- дрехи според сезона и прогнозата.

Препоръчваме
да носите още:
- слънчеви очила, шапка и слънцезащитен лосион
- фотоапарат
- прибори за хранене и чаша

Храна:
Необходимо е да си носите храна и вода. Каяците имат багажници, в които се прибира цялата екипировка.
Обикновено спираме по пътя за да си напазаруваме всичко от което се нуждаем. А, ако имаме късмет, може да си купим миди от мидените ферми там.
По време на пътешествието осигуряваме газов котлон, кафе, чай. А за любителите на готвена храна са на разположение и съдове, и всичко необходимо за приготвянето й.
Вода. По маршрута няма вода. Затова, количеството, което ни е необходимо (за два дни) носим с нас в каяците. Най-удобно е в трилитрови бутилки.

Записване не по късно от една седмица преди тръгване или до запълване на местата в групата. Резервации се приемат само с капаро в размер от 50 %.
За допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Пишете ни на yassen@iztreshteam.org, или ни позънете на телефонен номер 0887771300 - Ясен

полуостров Бростомница, Халкидики
Каяк в Егейско море
Каяк в Егейско море
каякинг в Гърция

Ако желаете да подарите ваучер за това пътешествие, моля свържете се с нас.

© 2010 IztreshTeam